top of page
R6__0185-WEB.jpg

Zadelpasconsult

Streef je naar de maximale prestatie van je paard, dan is een goed passend zadel een vereiste. Past je zadel niet, dan wordt je gewicht slecht verdeeld wat zorgt voor minder comfort en balans, beperkte bewegingsvrijheid of zelfs pijn bij je paard. Met een consult weet je direct wat je mogelijkheden zijn voor een perfecte fit.

Een zadelpasconsult bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1 | Intake

We bespreken je huidige situatie en eventuele bevindingen die je zelf hebt geconstateerd zoals gezondheid, historie, beperkingen die je ziet in training en jullie trainingsdoelen.

Stap 2 | beoordeling van de conformatie

Een zorgvuldige beoordeling van de bouw van jouw paard om mogelijke bijzondere eisen te bepalen van je zadel.

Stap 3 | beoordeling van de rug van het paard

De rug van je paard wordt gechecked op gevoelige drukpunten, wondjes, afwijkingen in de vacht en/of afwijkingen van de spieropbouw.

Stap 4 | Beoordeling van het zadel

Je huidige zadel wordt op meerdere punten gecontroleerd, waaronder de boom, symmetrie, panels en vulling.

Stap 5 | beoordeling onder de man

Na de voorgaande controles kun je gevraagd worden om een stuk te rijden om een goed beeld te krijgen van jouw zithouding en de positie van het zadel.

Stap 6 | Conclusie & advies

Na het volledige consult bespreken we samen de bevindingen en de mogelijke oplossingen om te komen tot een optimale pasvorm.

Templates

Soms kan je huidige zadel niet aangepast worden naar de juiste pasvorm met het bij- of hervullen van de kussens. In dat geval zou je kunnen overwegen om een nieuw zadel te kiezen uit het aanbod van Watson's. De maten van een nieuw zadel worden dan nauwkeurig opgenomen en er wordt een nieuw zadel gemaakt wat perfect past bij jou en je paard. Deze kun je naar wens stylen met verschillende types leer, stiksels en afwerking.

bottom of page