top of page
R6__1077-2000px.jpg

Aanpassingen en reparaties

Kwaliteitszadels kunnen lang mee, maar de vulling van kussens verliest zijn veerkracht en wordt hard of bobbelig. Het is goed regelmatig de vulling van je zadel te vervangen. Bij Watson's kun je terecht voor een gedeeltelijke of volledige vervanging. Ook voor kleine reparaties ben je aan het juiste adres.

Aanpassingen op locatie

Een gedeeltelijke vulling van de kussens om je zadel goed te balanceren kan gedaan worden op locatie. Je zadel wordt bijgevuld met topkwaliteit Jacobswol en je kunt meteen door met je trainingen.

Aanpassingen in de werkplaats

Voor de meeste type aanpassingen wordt je zadel meegenomen naar de werkplaats. Denk hierbij aan:

• Nieuwe singelstoten

• Nieuwe V-web singelsysteem

• Kleine reparaties aan zitting en zweetblad

• Een complete vervanging van de vulling

• Een complete vervanging van vulling en lining

• Plaatsing TreeClix systeem voor variabele boommaten

Treeclix_04.jpeg
Treeclix_062.jpg

TreeClix® systeem

Door het plaatsen van het TreeClix systeem is het mogelijk om de boommaat van een zadel in detail aan te passen. Met de blokjes kun je met stapjes van 5 mm per zijde de maatvoering vergroten of verkleinen zonder de boom geforceerd te buigen. Een achteraf geplaatst systeem kan de maat van het zadel verkleinen. Als je het systeem direct bij een nieuw zadel besteld, is het ook mogelijk om het zadel iets ruimer te maken. Zo blijft je zadel aanpasbaar gedurende de jaren waarin je paard ongetwijfeld wat in maat varieert. Helemaal ideaal voor jonge paarden die groeien en spiermassa ontwikkelen.

bottom of page